Kinesiologie

KinesiologieKinesiologie betekent letterlijk “de leer van de beweging”. Het is een therapeutische manier van werken, waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, wanneer en waarom de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld.

Het feit dat kinesiologie gebruikt kan worden als methodiek, heeft te maken met  lichaamsintelligentie. Het lichaam voelt, signaleert, registreert en reageert op voedsel, nachtrust, beweging, ademhaling, werkdruk, spanning, gedachten en emoties. Het lichaam kan ons belemmeren en stimuleren ten aanzien van ons bewustzijn, creativiteit en vitaliteit. Door kinesiologie kunnen we een optimaal gebruik maken van ons potentieel op velerlei gebieden.

De methode is ontwikkeld door de arts George Goodheart. Hij bundelde daarin onderzoek, kennis en ervaring uit de fysiotherapie, geneeskunde, chiropractie, acupunctuur, voedingsleer en psychologie.

Kinesiologie is een manier van behandelen, waarbij uitgegaan wordt van de unieke mens met zijn/haar eigen levensverhaal, eigen problematiek, ziektegeschiedenis, emoties en cel-herinnering. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden, omdat het lichaam negatieve ervaringen (die vaak generaties lang worden doorgegeven) kan vasthouden. Wanneer het beeld zo compleet mogelijk is wordt bekeken wat een passende manier is om de balans te hervinden en daarmee het zelfgenezende vermogen te activeren.

Voeding

Ook door gezonde voeding en goede voedselcombinaties kan de energiestroom in het lichaam krachtig toenemen. Wat goede voeding is, en waar het lichaam behoefte aan heeft, verschilt per persoon. Door middel van kinesiologie kan worden uitgetest welke voeding energie kost en welke voeding energie geeft.